Sidor

söndag 21 augusti 2011

Påsalbum 1(3)

Hej!
Här kommer första inlägget med bilder på ett av de påsalbum jag har gjort i sommar, prova - det här superkul och kan bli hur fint som helst...
Vill du veta hur man gör finns en bra tutorial på you-tube här.
Jag har i det här första albumet använt mig av de långsmala papperspåsar man har till att lägga snittblommor i, men de jag fick tag på var rött tryck på och det syns om man titta noga på sidan, så om man inte vill ha det så får man skaffa helvita papperspåsar - dock gillar jag storleken på det här, de vita påsar jag fått tag på blir det ett mer fyrkantigt album av om ni förstår hur jag menar.

Framsidan - albumet är till min dotter som ska åka iväg långt bort från mamma på utbildning, så hon kan dokumentera allt som händer :-)
Jag har använt grungeboard till "bindningen" som jag har färgat in med  distress ink och sedan "sotat" med en härlig akrylfärg med lite metallikglans, och Tim Holtz dabber i silver och guld.  Martha Stewarts fjärilar får allltid plats, och en stans från sissix fick rama in det hela. Stämplarna är från the gilrls paperie och inköpt på tradera. Linjalen är en Tim Holtz-stickers inköpt på SS-mässa i Karlstad.

Jag funderade mycket på hur jag skulle göra med stängningen, och hittade till slut lösningen i sybehörslådan. En "hysk-och-hake" som man stänger kjolar med passade perfekt. Hål i omslaget på baksidan och ett snöre som stängning, som hålls på plats av två pärlor på baksidan.


Resterande bilder är från insidan, det får plats hur mycket foton eller dekorationer, tags som helst - på varje uppslag finns plats för två stora tags inne i påsen - man ser en av de sticka fram till höger här:

Det var allt för den här gången, jag har lite mer bilder från insidan som kommer framöver, hoppas ni gillar det!

//Helen

Posted by Picasa

1 kommentar: