Sidor

lördag 5 mars 2011

Tutorial After-Eight-ask

Hej!
Jag tänkte försöka mig på att göra en liten beskrivning på hur jag gör när jag gör en presentask med After-Eight. Såklart kan man göra samma sak med något annat, men After-Eight är GOTT!

Jag gör helt enkelt en ny ask med utgångspunkt från den gamla. En liten ask After-Eight är precis lagom stor för ett vanligt 12x12-papper. Jag brukar utgå från ett enfärgat som jag sedan sätter på mönstrade bitar på.

Börja med att plocka ur chokladen ur kartongen ÄT INTE UPP DEN! Lossa sedan försiktigt alla "sömmar" så att du får en platt bit som du lägger på din cardstock så att det ser ut så här:


Rita runt asken. Lägg till någon centimeter vid den lilla biten vid locket,

och markera vikningen vid pilen - se bild:


Biga sedan vid markeringarnaoch klipp utNu är det bara det roliga kvar - att dekorera. Börja med att chalka kanterna,stansa "lock-kanten"
och sätt sedan på papper, stämpla om du vill - här har jag emossat en swirlKlistra ihop din ask (min julklapp inköpt på Claes Ohlsson förra året är perfekt till sånt här)


Och så här ser min färdiga ask ut - jag har gjort ett litet kuvert till en lott; klipp till en bit som är 0,7 cm större än lotten - lägg till en halv centimeter för vikning nere och på en långsida och tejpa ihop. Jag har stansat ut en halvcirkel med hjälp av en av de minsta spellbinder-cirklarna jag har (tips är att tejpa fast den så att den inte halkar omkring)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar