Sidor

onsdag 5 januari 2011

Mitt alldeles egna favoritrum

Nytt år, och nya tag!
Jag gick ut hårt i år och satsade på en liten upp-städning av mitt hobby-rum, så jag passade på att ta lite kort medan det varade - brukar bli så konstigt rörigt när jag uträttat nåt?


Så här ser det ut i bästa fall:

Skulle nog ha putsat fönstret innan jag fotade :-) Här ser man skrivbordet där min symaskin står till vänster i bild, jag hade ställt undan den tills jag insåg att man kunde sy på kort och Layouter, så nu står den redo - ibland funderar jag på om jag kanske borde söka hjälp.... I skåpet rakt fram göms min låda med distressfärg, stämplar som används ofta, promarkers och mycket annat.På här skåpet står min älskade "mangel" - mina mest använda dies brukar stå i en liten plastlåda på bänken, men är just nu bortstädade i skåpet.

Den här lådhurtsen (IKEA såklart)  får preecis plats mellan skåpet och bordet, och är en perfekt plats för skärmaskin. I lådorna finns punchar, stämpeldynor, embellishment och lite annat smått och gott som används ofta.

Till bord har jag vårat gamla köksbord, och i det "döda" hörnet står lådor från Claes Ohlson, där jag förvarar småsaker som blommor, utstansade bokstäver, band osv. I plaslådorna har jag band, rosor och mer blommor - lätt att ta med i väskan när jag ska iväg på träff

Här syns min hylla som är inköpt på Jysk - i korgarna finns mina stämplar,  -en köks-stång från ikea passade precis mellan krokarna, och är toppen att hänga sånt som man vill komma åt fort på. Pennstället är också ett IKEA-fynd som jag har vitmålat och gjort fin med deco-pauge.

Den här plast-låd-hurtsen har varit på väg ut flera gånger -den är på hjul som inte går att låsa och varje gång man öppnar en låda åker hela härligheten med... Men den får precis plats under skrivbordet och är inte i vägen, så den får hänga med ändå, och rymmer saker som inte används så ofta.
Vi sopsorterar noggrannt, så papperskorgarna är föredömligt märkta med "plast" och "brännbart"

Mitt nyårs-dags-projekt var att sortera alla mina papper efter färg och göra "avdelare" - inte så vackert, ska sätta på samma rosor med decopauge på lådan (- ja också den inköpt på IKEA) och göra snyggare avdelare någon gång, men det får duga så länge. Mina envfärgade papper är uppdelade på samma vis, men väntar på en egen låda från IKEA - som ju ligger alldeles för långt bort från lilla Burgsvik på södra delen av Gotland, så dom får bo instängda i mitt fina gamla ärvda linneskåp så länge.Ja, det var det hela, förutom linneskåpet som inte kom med i bild - som rymmer enfärgade papper och decopauge-prylar bland annat...  (jösses - behöver man verkligen allt?)

Kram på er och ett Gott Nytt år - och God fortsättning
//Helen

4 kommentarer:

 1. Kan du inte visa hur du gör ljuskorten Mvh gallstadfotvard@hotmail.com tacksam för svar

  SvaraRadera
 2. så härligt med ett eget pysselrum! Det ser väldigt mysigt ut...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja Terés, det är lyxigt som bara den att ha ett eget rum- väger nästan upp för att yngsta dottern flyttat och jag har "kapat" hennes gamla rum :-)saknar henne såklart!

  SvaraRadera
 4. Anonym: Det finns en tutorial som är toppen här:http://stampartic.blogspot.com/2010/09/tea-light-card.html
  //Helen

  SvaraRadera