Sidor

lördag 23 mars 2013

DT Papperssvalan Tutorial Ask

Hej!
Idag visar jag hur man gör en ask att ge bort godis eller kanske presentkort i. Allt material finns i Papperssvalans Butik.
Man kan såklart ändra måtten lite efter eget tycke och smak, principen är att locket ska klippas en åttondels tum större än botten.
så här har jag gjort:
börja med att klippa en bit som är 6x8 tum, och en som är 7,75x7,75 tum.Klipp också en bit som ska vara botten som ska vara 4,5 x6,5 tum.
DSC_0008

Biga på 1 tum runt alla kanter på båda bitarna.

 DSC_0009
Klipp ett litet jack in till första vikningen  och snedda kanten så här
 DSC_0010
Dekorera med mönsterpapper på locket (dvs den lite större biten, och på kanterna. Dekorera också botten.
 DSC_0011
  Nu ska vi göra ett kikhål i locket. kontrollera så att du tar rätt bit, dvs den lite större. Gör ett hål mitt på – jag har använt en rund spellbinder, och sedan gjort en ram av en scalloped spellbinder som jag gjort ett lika stort hål i, och använder den som ram. Klipp en bit mönsterpapper till insidan och rita upp hålet, och gör ett hål där också efter måttet. Klistra sedan en bit plast eller gelatinblad på insidan av asken. OBS! om du använder gelatinblad ska du inte använda klister för då smälter det – använd istället tejp eller smältlim.  Klistra in mönsterpappret på insidan över skarven.
DSC_0013
Klistra ihop till en ask.
Nu gör vi ett handtag. Ta en remsa som är lika lång som ett cardstock och stansa gärna ut ett mönster. Jag klistrade fast en smal strimla svart papper i mitten på mitt.  DSC_0014
Fäst handtaget i botten (obs inte på sidan, då går det inte att stänga asken) Jag stänplade i botten på asken innan jag satte på handtaget.
DSC_0015
 DSC_0016
Fäst botten på asken på bottnen du gjort och dekorera din ask. Klart!

f DSC_0017
DSC_0018

Ha det gott!
//Helen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar