Sidor

måndag 20 december 2010

julklapp och några kort

Hur gick det till?
Snart jul, och inte mycket är färdigt... - Antar att det ordnar sig ändå. Måste berätta att jag blivit Nästan-morrmor. Dottern med sambo har blivit "föräldrar" till en liten boxer-baby - så söt så jag funderar på att kidnappa den men jag är rädd att jag skulle bli misstänkt hyfsat fort. En liten bild på lillen bjuder jag på!
Annars har det varit mycket skapande av julkort och en del julklappar, även om ideérna var betydligt mer omfattande än tiden. Undrar om det verkligen på riktigt allvar är så att det är tanken som räknas?

Vikning från Julkortsverkstaden med Papperssvalan


pappret är ljuvligt!



En altrad After-Eight ask som ska bli julklapp

och sist men inte minst nytillskottet i familjen - sötast av alla!

onsdag 15 december 2010

Pepparkakshus i juletid

Nu kommer ett inlägg om något annat än papper, tejp och klister. Årets pepparkakshus slog alla rekord när det gäller svordomar och blåsor på fingrarna.
Det började med att jag sabbade första plåten under gräddningen. Första takbiten gick åt pipsvängen i ugnen - bakplåtspappret vek sig på degen och allt fick gå i soporna. Taket är jättestort, så mycket deg gick till spillo, och ingen affär öppen att handla nytt i.
Resten av bakningen gick som smort (eller mjölat kanske är mer rätt i det här läget?) och degen räckte så precis att det som blev över fick plats i en matsked :-)
Den obligatoriska brännblåsan berodde på att jag bestämde mig för att känna efter på lite spillt socker om det fortfarande var varmt - det var det! Hörde dagen efter att man kunde sätta ihop hus-h-vete med smält blockchoklad - VARFÖR har ingen berättat det för mig?
Inte det vackraste som skådats, men helt ok...

söndag 12 december 2010

Julkort

Här kommer lite julkort jag har gjort, ni som brukar få julkort av mig få blunda :-)





söndag 5 december 2010

Dopkort beställning

Har fått i uppdrag att göra ett dopkort - önskemålet var färgval grönt- brunt. Har använt mig av min kära lili of the valley stämpel och en vikning som jag tycker blir så fin. Vikningen hittar ni på Stampartic - bland mycket annat matnyttigt - massor av tutorials! Här är en länk dit